TYÖSKENTELYSTÄ

Kuvataiteilijana työskentelen taidegrafiikan menetelmillä. Pääasiassa teen puupiirrosta. Maalauksellisten mahdollisuuksien ansiosta ns. yhden laatan puupiirros on lempitekniikkani. Nautin puumateriaalin työstämisestä, perinteisestä käsityömäisyydestä. Teen myös kivilitografiaa, jossa saan uppoutua piirtämiseen, rakentaa kivelle pikkutarkkaa viivojen ja varjostusten kudelmaa.

Oman taiteellisen työn lisäksi toimin kuvataideopettajana peruskoulussa. Asun ja työskentelen Turussa.

Kuvia tehdessäni koen olevani eniten oma itseni. Olen piirtänyt aina, se on tapani hahmottaa elämää ja käsitellä koettua. Taidegrafiikka sopii piirtäjälle. Myös värit ovat minulle tärkeitä, haltioidun niistä. Tykkään venyttää grafiikan rajoja maalauksen, kollaasin, kolmiulotteisuuden ja valokuvan puolelle.


Työskentelyni lähtökohtana toimii yleensä jokin visuaalinen inspiraatio, usein valo tai varjo, hetkellinen vaikutelma tai sommitelma, maiseman tai tilan muodot. Usein idea tulee kiinnostavan valokuvan herättämästä mielikuvasta. Ilmaisuni perustuu piirtämiseen ja figuratiivisuuteen, jossa pyrin pelkistämiseen. Realistisilta vaikuttavissa kuvissani on usein jotain epätodellisia piirteitä, tietynlainen "outous" tai särö. Selittämätön leijuu tavallisen taustalla. Inspiroidun esineiden ja paikkojen estetiikasta ja asetelmallisesta hiljaiselosta. Läheisin aiheeni, jonka äärelle kuitenkin aina palaan, on ihmiskasvot.

Etenkin puupiirroksia tehdessäni suunnittelen työn tarkasti etukäteen. Minulla on mielessäni selkeä visio lopputuloksesta. Suunnittelen kaivertamisen ja värien telaamisen järjestyksen tarkasti päästäkseni haluamaani lopputulokseen. Työskentelyn edetessä työ ottaa vallan, tapahtuu yllätyksiä ja mokiakin, jotka johdattavat työtä uusille urille. Kuva pelkistyy, värit ja muodot johtavat uusiin merkityksiin ja ratkaisuihin. Näissä vaiheissa en jarruttele vaan annan kuvan viedä. Valmis kuva ei toista alkuperäistä luonnosta, mutta säilyttää sisällön ja tunnelman, usein moniulotteisempana kuin lähtökohtaideassani.