ABOUT WORKING

Työskentelen taidegrafiikan menetelmillä. Taidegrafiikassa minua kiehtoo menetelmällisyys ja prosessinomaisuus, jotka määrittävät työskentelyä. Toisaalta yllätyksellisyys ja sattuma ovat jännittävästi aina läsnä. 

Lähtökohtaisesti olen piirtäjä, kuvani syntyvät piirretystä tai kaiverretusta viivasta. Pääasiassa teen puupiirrosta yhden laatan tekniikalla. Nautin puumateriaalin työstämisestä, hitaasta käsin tekemisen prosessista. Teen myös mustavalkoista kivilitografiaa, jossa saan uppoutua piirtämiseen, rakentaa kivelle pikkutarkkaa viivojen ja varjostusten kudelmaa.

Keskeistä töissäni on sommitelman ja muotojen selkeys ja pelkistys yhdistettynä värisävyjen kerroksellisuuteen. Vapaat väritelaukset vievät töitäni maalauksen suuntaan. Pyrin säilyttämään hetkellisyyden vaikutelman. Haluan, että kuvani hengittävät, ovat huokoisia ja "auki".

Taiteellisessa prosessissa yhdistelen omakohtaisia kokemuksiani visuaaliseen havaintoon tai mielikuvaan. Luontohavainnot, rakennukset, ihmisten kasvot, taidehistoria ja valokuvat inspiroivat minua. Tarinallisuus puhuttelee. Pohdin paljon kuviani teosten nimien kautta. 

ARTIST STATEMENT

Nykygraafikkona olen kiinnostunut menetelmien yhdistämisestä, kokeiluista ja grafiikan rajojen venyttämisestä maalauksen, kollaasin, kolmiulotteisuuden ja valokuvan puolelle.

Työskentelen perinteisillä menetelmillä, joissa fyysisyys, hitaus, ja materiaali ovat olennainen osa taiteellista prosessia. Eri työvaiheet antavat aikaa pohdinnalle, suunnanmuutoksille ja kerroksellisuudelle. 

Kerroksellisuus ja aika ovat töissäni keskeinen sisällöllinen teema. Taiteen keinoin tarkastelen ylisukupolvisuutta, muistia, identiteettiä ja kiinnittymistämme maailmaan. Yksityisen kokemuksen kautta pohdin yhteiskunnallista "laajempaa kuvaa". Isot teemat ja tunteet kiinnostavat, mutta haluan tarkastella niitä pienesti ja vähäeleisesti. Realistisilta vaikuttavissa kuvissani on usein jotain epätodellisia piirteitä, tietynlainen "outous" tai särö. Selittämätön leijuu tavallisen taustalla. Vähäeleisyydessä piilee draamaa ja hiljaisuudessa suuria tunteita.