ABOUT WORKING

Kuvataiteilijana työskentelen taidegrafiikan menetelmillä. Taidegrafiikassa minua kiehtoo menetelmällisyys ja prosessinomaisuus, jotka määrittävät työskentelyä. Toisaalta yllätyksellisyys on jännittävästi aina läsnä. 

Lähtökohtaisesti olen piirtäjä, kuvani syntyvät piirretystä tai kaiverretusta viivasta. Pääasiassa teen puupiirrosta. Maalauksellisten mahdollisuuksien ansiosta ns. yhden laatan puupiirros on lempitekniikkani. Nautin puumateriaalin työstämisestä, hitaasta käsin tekemisen prosessista. Teen myös mustavalkoista kivilitografiaa, jossa saan uppoutua piirtämiseen, rakentaa kivelle pikkutarkkaa viivojen ja varjostusten kudelmaa.

Keskeistä töissäni on sommitelman ja muotojen selkeys ja pelkistys yhdistettynä värisävyjen kerroksellisuuteen. Pyrin säilyttämään hetkellisyyden vaikutelman. Haluan, että kuvani hengittävät, ovat huokoisia ja "auki".

Taiteellisessa prosessissa yhdistelen omakohtaisia kokemuksiani visuaaliseen havaintoon tai mielikuvaan. Luontohavainnot, rakennukset, ihmisten kasvot, taidehistoria ja valokuvat inspiroivat minua. Tarinallisuus puhuttelee. Pohdin paljon kuviani teosten nimien kautta. 

ARTIST STATEMENT

Nykyajan graafikkona olen kiinnostunut menetelmien yhdistämisestä, kokeiluista ja grafiikan rajojen venyttämisestä maalauksen, kollaasin, kolmiulotteisuuden ja valokuvan puolelle.

Työskentelen perinteisillä menetelmillä, joissa fyysinen työläys ja hitaus, manuaalisuus ja materiaalin tuntemus ovat olennainen osa taiteellista prosessia. Työn hidas valmistuminen antaa aikaa pohdinnalle, suunnanmuutoksille ja kerroksellisuudelle. 

Kerroksellisuus on töissäni keskeinen sisällöllinen teema. Taiteeni keinoin haluan tarkastella ajallisuutta, muistia ja identiteettiä, kiinnittymistämme maailmaan. Isot teemat ja tunteet kiinnostavat, mutta haluan tarkastella niitä pienesti ja vähäeleisesti. Realistisilta vaikuttavissa kuvissani on usein jotain epätodellisia piirteitä, tietynlainen "outous" tai särö. Selittämätön leijuu tavallisen taustalla. Vähäeleisyydessä piilee draamaa ja hiljaisuudessa suuria tunteita.